Online Cursus Japans Inktschilderen

Zelf ben ik iemand met een brede interesse in verschillende onderwerpen en ik ben zeer leergierig. In de periode dat ik voor mijn werk veel in het buitenland was, maakte het voor mij niet zoveel uit waar een cursus werd gegeven. Als het de moeite waard was, kon ik zo naar de andere kant van de wereld reizen. Zo ben ik in 1996 naar Hawaï gevlogen, om daar een coachingopleiding bij Anthony Robbins te volgen.

Na al dat gereis, ben ik blij dat ik nu voor het merendeel vanuit huis kan werk. En ik vind het heerlijk dat ik op mijn fiets naar mijn wekelijkse Japanse kalligrafieles kan gaan. Het is echter niet zo dat ik nu alleen cursussen bij mij in de buurt volg. Als er een cursus door iemand in Amerika wordt gegeven, dan volg ik het nu gewoon via internet. Ik hoef  de deur er niet meer voor uit. Momenteel ben ik bezig met een online cursus om te leren hoe je een online cursus kunt geven 😊

Wat zijn de voordelen van een online cursus?

Bij een online cursus kun je vaak zelf bepalen wanneer je het volgt, je hoeft geen les te missen, je bepaalt je eigen tempo en je kunt de les zo vaak terugkijken als je wilt. Je kunt het aan je bureau op je beeldscherm volgen of in je huispakje op de bank met je tablet op schoot. Het maakt dus niet uit waar je zit, als je maar een internetverbinding hebt. Alhoewel, vaak zijn de lessen ook te downloaden waardoor je ook offline de lessen kunt volgen.

Een ander voordeel is dat je nooit te laat bent met aanmelden, want het aantal deelnemers is vaak onbeperkt en een cursus is daardoor nooit vol.

Wat zijn de nadelen van een online cursus?

Je zit niet in een groep te werken, waardoor je geen ervaringen kunt uitwisselen en niemand kijkt met je mee om jou te corrigeren. In de praktijk valt dit mee, want vaak is er een Facebook-groep, waarin je vragen kunt stellen en met elkaar ervaringen kunt uitwisselen. Ook kun je je werk vaak laten beoordelen. De gezelligheid, die er is wanneer je elkaar in het echt ontmoet, kan met een live-uitzending gecreëerd worden, maar de sfeer blijft anders.

Waarom ik online cursussen ga geven

Momenteel geef ik in Groningen twee keer in het jaar aan drie groepen een cursus Japans inktschilderen. Om mijn les te kunnen volgen moet je op bereisbare afstand wonen en in die periode ook beschikbaar zijn. Wanneer ik naast de cursussen een extra workshop geef, blijkt er altijd voldoende animo voor te zijn. Er is duidelijk behoefte aan meer mogelijkheden om sumi-e te leren of om te oefenen.

Ik blijf gewoon de cursussen in Groningen geven. Als aanvulling ga ik in het najaar beginnen met het geven van een online cursus Japans inktschilderen, waardoor meer mensen mijn lessen kunnen volgen.

In eerste instantie zou ik deze zomer de onlinecursus lanceren, maar door een gecompliceerde enkelfractuur, waarbij ik een tijd niet kan lopen, verschuift de datum en zal de cursus pas in 2018 beschikbaar komen.

Een gratis online cursus Japans inktschilderen

Ook voor mij is het allemaal spannend hoe het gaat worden. Het is de eerste online cursus die ik ga geven. Degenen die zich van te voren aanmelden, krijgen van mij een gratis cursus. Wil je bij deze groep horen? Geef je hieronder op!

Zijn er onderwerpen of andere technieken die je graag wilt leren? Laat het onder dit bericht als een reactie aan me weten. Er is een kans dat ik daar ook mee aan de gang ga.

Meld je aan als je op de hoogte wilt blijven en een gratis cursus wilt volgen.

6 Opmerkingen

  1. Suuz 24 januari 2017
    • Astrid Menick 25 januari 2017
  2. H. Detmers 17 april 2017
    • Astrid Menick 17 april 2017
  3. Dorien Witjes 16 augustus 2017
    • Astrid Menick 16 augustus 2017

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: