Home » Blog » 2020 – Het jaar van de rat of muis

2020 – Het jaar van de rat of muis

2020 is het jaar van de rat. Het Chinees nieuwjaar valt in januari of februari. Deze dag wordt bepaald aan de hand van de stand van de maan. Het jaar van de rat begint dit jaar officieel op 25 januari.

Het kanji-karakter 鼠 voor rat en muis is dezelfde. Vandaar dat sommigen het ook het jaar van de muis noemen. Een jaar geleden heb ik al geschreven hoe het komt dat de rat als eerste is aangekomen op het feest van Boeddha. Je kunt het hier lezen. En met dit jaar begint weer een nieuwe cyclus van 12 jaren. Dit jaar staat voor verandering, vernieuwing en vooruitgang.

 

jaar van de rat en zoete bonen

De rat brengt geluk en voorspoed. Met als nieuwjaarssnack zoete boontjes .

Eigenschappen van de Rat

Wanneer je bent geboren in 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008 of (na 25 januari) 2020 dan ben je een rat. De rat is slim, diplomatiek, hardwerkend, charmant, creatief, joviaal en sociaal, maar kan ook opschepperig, inhalig of bemoeizuchtig zijn. Ratten zijn van nature goede ondernemers en blinken uit in banen waarin vrijheid en verantwoordelijkheid nodig is.

In bepaalde landen zijn ratten een symbool van geluk en voorspoed doordat ze zich aan veel omstandigheden kunnen aanpassen.

Een mooi en creatief jaar van de rat

Ik wens je voor 2020 behalve geluk en gezondheid ook een mooi en creatief jaar toe!

2020 het jaar van de rat

 

4 reacties op “2020 – Het jaar van de rat of muis”

  1. Yvonne Van den Brink

    Dankjewel Astrid voor dit schrijven over deze mooie rat eigenschappen! Toevallig ben ik ook geboren in het jaar van de rat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.