Workshop Japans Inktschilderen in Leeuwarden door Beppe Mokuza (vol)

Deze workshop is helaas vol!

Op zaterdag 1 juni 2019 organiseert de internationaal bekende sumi-e meester en Zenmonnik Beppe Mokuza Signoritti een workshop Japans inktschilderen in Leeuwarden. Van 5 tot 10 juni (het Pinksterweekeinde) geeft hij een meerdaagse retraite in de Universele Soefitempel te Katwijk. De workshops zijn zowel geschikt voor beginners als gevorderden.

Wie is Beppe Mokuza?

Beppe Mokuza Signoritti is sumi-e meester en Zen-monnik behorend tot de traditie van Soto-zen Boeddhisme en leerling van de Franse Zen Meester Roland Yuno Rech. Beppe Mokuza is de oprichter en verantwoordelijke van de Zen Dojo “Bodai Dojo” in Alba, Italië. Sinds 30 jaar wijdt hij zich aan sumi-e en de beoefening van Zenmeditatie. Het is voor hem onlosmakelijk met elkaar verbonden. In heel Europa exposeert hij zijn werk, houdt hij conferenties en geeft hij praktische demonstraties.

De workshop sumi-e

De workshop start met een demonstratie. Daarna gaan deelnemers zelf bamboe schilderen op rijstpapier. Bamboe is het symbool van eeuwigdurende vriendschap en een lang leven. Het vertegenwoordigt buigzaamheid geworteld in kracht. Al schilderend word je steeds aandachtiger, ontdek je je mogelijkheden en beperkingen. Het kan je helpen meer in harmonie te komen met het leven om je heen en je uiteindelijk in contact brengen met de bron van het leven zelf die in ieder van ons huist.

Iedere deelnemer krijgt na de workshop een werk op rijstpapier mee naar huis.
Engelse en Nederlandse vertaling is beschikbaar.

Workshop sumi-e door Beppe Mokuza

Informatie

Download hier de brochure.

Waar: Het Voel Je Goed Centrum te Leeuwarden
Workshop: Zaterdag 1 juni 2019 van 13 – 17 uur, inloop vanaf 12.45 uur
Kosten workshop: €45 inclusief alle materialen, koffie en thee
Adres: Fonteinland 7, 8913 CZ Leeuwarden
Website: www.sumi-e.nl
Informatie: Sonja Nijon, 06 – 22391136 of mail: sonja@controcorrente.nl

Laat een reactie achter

Solve : *
20 + 4 =


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.