Home » Blog » Uitgelicht: China Online Museum

Uitgelicht: China Online Museum

Het ontstaan van het China Online Museum is begonnen met een project in 2009 door Yu Yibo. Het doel van het project was en is om Chinese kunst en cultuur wereldwijd te introduceren. Zijn eerste website was chinaonlinemuseum.com en in 2016 lanceerde hij een nieuwe site comuseum.com om bezoekers een betere kijkervaring aan te bieden.

"Bai

Waar kun je Chinese kunst bekijken?

Over de gehele wereld is Chinese kunst te vinden. Vanwege historische redenen zijn veel grote Chinese kunstwerken verspreid over verschillende delen van de wereld. De meesten van ons hebben niet de luxe om te reizen naar musea in Beijing, Taipei, Tokio, Londen of New York om deze kunstwerken te bekijken. Zelfs als je naar een van deze plaatsen reist, kun je alleen een klein aantal kunstwerken zien die op dat moment tentoon worden gesteld. Hoewel het bekijken van een digitale afbeelding in het China Online Museum niet hetzelfde is als het bekijken van de daadwerkelijke kunstwerk, is het gemakkelijk en kan ook voldoening geven.

Wat je op de site China Online Museum kunt vinden

China Online Museum richt zich voornamelijk op Chinese bronzen beelden, kalligrafie, schilderkunst, keramiek, jade en beeldhouwwerk. Voor elk van deze categorieën is getracht de meest representatieve kunstwerken te kiezen om de virtuele galerijen te vormen. De kunstwerken zijn gekozen uit vele beroemde musea en openbare veilingen. Yu Yibo hoopt dat je een paar kunstwerken kan vinden die echt resoneren met je hart.

Zhang Daqian

Zhang Daqian “Gevecht voor de lente”

Het is een van de meest uitgebreide websites waar je Chinese kunst kunt bekijken en dat vanuit je luie stoel. Ga je naar de afdeling van schilderijen, dan kun je de geschiedenis van de Chinese schilderkunst in chronologische volgorde zien samen met het werk van de meesters in de periodes. Ook worden per verschillende scholen het werk getoond. Je kunt het werk van beroemde Chinese kunstenaars bekijken. Daarnaast is het werk ingedeeld in de onderwerpen: beroemde schilderijen, landschappen, bloemen en figuren.

Vind je het werk zo mooi dat je het aan de muur wilt hangen? Dan kun je via deze site zelfs een replica kopen, digitaal, op papier of zijde.

Op zoek naar meer sites met interessante informatie

Meer interessante links kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.