Home » Blog » De dochter van Hokusai

De dochter van Hokusai

De dochter van Hokusai is een nieuwe animefilm. In Japan zijn manga’s en anime’s heel populair. Een manga is een stripverhaal en de anime is de tekenfilm gemaakt naar het verhaal van de manga. In oktober van dit jaar komt een historische anime uit over O-Ei, de dochter van de beroemde Japanse schilder Hokusai. Zij heeft altijd in de schaduw van haar vader gewerkt en alle eer is naar Hokusai gegaan. Volgens de ware anime-kenners heeft deze anime te weinig diepgang, maar de film is wel prachtig getekend en geeft een duidelijk beeld hoe O-Ei heeft geleefd.

Het verhaal speelt zich af in het drukke Tokio van 1814 en draait om de 23-jarige O-Ei. Zij is een van de vier dochters van de chaotische meester Hokusai en heeft de koppigheid en het talent van haar vader geërfd. Haar meesterwerken, portretten, draken en erotische afbeeldingen, zijn onder de naam van haar vader bekend geworden. Weinigen weten dat haar schilderijen de basis hebben gevormd voor het werk van Europese kunstenaars zoals Van Gogh, Klimt en Monet.

Zij kwam verlegen en gereserveerd over, maar in het atelier was O-Ei, net als haar vader, onbezonnen en onbevangen. Tijdens het schetsen en schilderen rookte ze een pijp. Hedendaagse Japanse dames zouden blozen van de afbeeldingen die O-Ei maakte. Zij en haar vader hadden alleen twee penselen en vier eetstokjes nodig.

Bekijk hier de trailer van de film:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.