Home » Blog » Inktober 2021

Inktober 2021

  • Blog
  • 4 min read

Wat is Inktober 2021?

Inktober 2021 is 31 dagen achter elkaar 31 inkttekeningen maken! Het is een maand met  bladzijdes vol inktstreken en inktvegen. Inktvlekken op de handen en inspiratie die beelden bij je oproepen. Ontdek de opwinding, de pijn, de wanhoop en uiteindelijke het heerlijke gevoel als je de uitdaging bent aangegaan en triomfantelijk achter je hebt kunnen laten.

Voor wie is Inktober 2021 geschikt?

Elk jaar worden mensen over de gehele wereld uitgedaagd om de hele maand oktober één inkttekening per dag te maken. Het doel is om in eenendertig dagen 31 verschillende tekeningen te maken.

In 2009 is illustrator en schrijver Jake Parker hiermee begonnen. Hij was alleen maar aan het tekenen voor zijn werk en wilde iets doen om in zijn vrije tijd ook regelmatig te gaan tekenen. Intober is dus als uitdaging ontstaan om je ‘inktvaardigheden’ te verbeteren en om een positieve gewoonte te ontwikkelen van regelmatig tekenen of schilderen. Nu is Inktober uitgegroeid tot een enorm evenement met meer dan 250.000 deelnemers over de gehele wereld. Of je nu een beroepskunstenaar bent of een amateur. Ja, echt iedereen kan meedoen.

Wat zijn de regels van Inktober 2021?

De regels zijn ieder jaar hetzelfde en heel eenvoudig:

  1. Maak een tekening in inkt met penseel, fineliner, marker of gewoon met een stift. Je mag zelfs eerst met potlood een schets maken als je dat wilt
  2. Zet het online
  3. Gebruik hashtag #inktober en # inktober2021
  4. Herhaal dit.

Geen idee wat een hashtag is?

Hashtags zijn labels. Je kunt deze bij je social media berichten op Telegram, Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn plaatsen. Hierdoor kunnen anderen gemakkelijk iets over een bepaald onderwerp terugvinden.  Een hashtag tik je gewoon als tekst bij je tekening in. Het begint altijd met een ‘#’ en losse woorden worden zonder spaties aan elkaar achter het ‘#’ geplakt. Sommige hashtags zijn heel bekend, zoals #durftevragen. Voor deze challenge gebruik je de hashtags #inktober en #inktober2021

Wees consistent

De fanatiekelingen doen dagelijks mee. Heb je geen 15 minuten per dag de tijd? Dan kun je meedoen met de halve marathon (om de andere dag tekenen), of gewoon de 5K (eenmaal per week). Wat je ook beslist, wees er gewoon consequent in. Inktober 2021 gaat over groeien en verbeteren en het vormen van positieve gewoontes. Hoe consistenter je bent, hoe beter het is. Oh ja, langer dan 15 minuten mag natuurlijk ook.

Wat kun je tekenen?

Vaak ontbreekt het aan inspiratie. Daarom maakt Jake Parker ieder jaar een lijst van 31 inspirerende woorden. Meer (Engelse) info vind je op de inktober-site.

In 2018 heb ik eerder over Inktober geschreven en nog een paar handige tips gegeven.

Je kunt de originele Engelse prompts volgen of de Nederlandse vertaling.

inktober 2021 prompts nederlands

Doe je ook mee met Inktober 2021?

Je kunt je werk behalve op je eigen social media, ook delen in onze Facebook-groep van Zwarte Inkt. Natuurlijk ben je niet verplicht om dagelijks je kunstwerken te posten, plaats ze gewoon zo vaak als je wilt. Je mag natuurlijk ook meer dan één keer per dag posten.

We gaan 1 oktober beginnen met het woord CRYSTAL oftewel KRISTAL 🔮 💎
Maak iets moois ervan!

Promptlist Inktober 2021

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.