Home » Blog » Etegami – Kunst in de brievenbus

Etegami – Kunst in de brievenbus

  • Blog
  • 2 min read

Wat is etegami?

Het is een Japanse folklorekunst, waarbij hartverwarmende woorden gecombineerd worden met eenvoudige en met de hand geschilderde afbeeldingen. Het woord etegami komt van het Japanse woord 絵手紙 (e-tegami). 絵 – ‘e’ betekent afbeelding en 手紙 (tegami) betekent brief. Het wordt meestal in de vorm van een briefkaart naar iemand gestuurd. Bij deze kunst gaat het niet om de vaardigheid maar om de intentie. En het mag zelfs wat klungelig overkomen.

Bedankt voor alle goede wensen

Iedereen hartelijk dank voor de prachtige etegami, en ook alle andere hartverwarmende kaartjes, whatsappjes, e-mails en berichten die ik heb mogen ontvangen voor een snel herstel van mijn gebroken enkel.

Zelf een etegami maken

En ben je geinspireerd geraakt door de voorbeelden? Lijkt het je leuk om zelf deze Japanse kaartjes te maken? Kijk hier hoe je dat kunt doen. En heb je geen Japanse materialen in huis? Een stukje stevig papier of karton, een penseel, wat plakkaatverf en ja, toch iets van inkt en je kunt aan de slag. Helaas nog geen inkt in huis? Gebruik dan zwarte verf, dat ziet meer authentiek eruit dan als je met een stift gaat werken.

Tip: Klik op een kaartje voor een grotere afbeelding.

Wil je op de hoogte blijven en maandelijks een nieuwsbrief ontvangen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.