Home Events Tentoonstelling Elegance & Excellence: Modern Women of Shin hanga
Elegance and Excellence: Modern Women in Shin hanga

Elegance & Excellence: Modern Women of Shin hanga

vanaf 6 mei 2022
­
Het onderwerp van vrouwen is verbonden aan de Japanse prentkunst sinds de 17e eeuw. Bijin (schoonheden) zijn een geliefd thema in 20e eeuwse prenten en hebben wereldwijd voortdurend publiek en verzamelaars gefascineerd. Elegance & Excellence: Modern Women of Shin hanga verkent diverse kunstenaars uit de collectie van Nihon no hanga die prenten hebben gewijd aan de verfijning van het ideale beeld van Japans vrouwelijk schoon. Deze tentoonstelling onderzoekt het ‘elegante’ en moderne uiterlijk van vrouwen in bijin hanga (schoonheidsprenten) binnen de traditie van shin hanga (lnieuwe prenten), dat bekend staat om de hoogwaardige en ‘excellente’ techniek binnen de Japanse prentkunst.

Meer dan zeventig iconische prenten zullen getoond worden, van onder andere Ishii Hakutei, Hashiguchi Goyō, Itō Shinsui, Kitano Tsunetomi, Yamakawa Shūhō, Torii Kotondo, Kobayakawa Kiyoshi, Hirano Hakuhō, Ishikawa Toraji, Taki Shūhō, en Shimura Tatsumi.

Openingstijden

weekenden in mei
vrijdag 6 mei tot en met zondag 29 mei

Elke vrijdag, zaterdag en zondag: 12.00 -17.00 uur

Toegang is gratis en op volgorde van binnenkomst. Bij erge drukte zult u even moeten wachten. Reserveren is niet mogelijk!

Audiotour

gratis bij aankoop catalogus
­
Bij aankoop van de geïllustreerde catalogus, krijgt u een gratis Nederlandstalige audio tour! Vanwege toegenomen drukte in het museum is het niet mogelijk om rondleidingen te geven, maar graag geven wij meer informatie over de prenten. Het goede nieuws is dat bezoekers in het weekend kunnen nu ook kunnen luisteren naar de rondleiding van onze conservator. U ontvangt bij aankoop van de catalogus een link naar onze audio tour die u op uw eigen telefoon kunt afluisteren.

Vergeet dus niet uw (draadloze) oordopjes of koptelefoon mee te nemen!

Datum

06 - 29 mei 2022
Nu bezig...

Tijd

12:00 - 17:00
Nihon no hanga | Japanese Print Collection

Locatie

Nihon no hanga | Japanese Print Collection
Keizersgracht 586 1017 EN Amsterdam
Nihon no hanga

Organisator

Nihon no hanga
Email
info@nihon-no-hanga.nl
Website
https://www.nihon-no-hanga.nl/
QR code