Home » Blog » Expositie van de internationale sumi-e associatie 2021

Expositie van de internationale sumi-e associatie 2021

banner 20ste expositie internationale sumi-e associatie

De 20ste expositie van de internationale sumi-e associatie heeft van 6 tot en met 21 juni 2021 voor de twintigste keer in Tokyo plaatsgevonden.

Vorig jaar had ik mijn werk naar Tokyo opgestuurd om mee te kunnen doen aan de expositie. Helaas waren vanwege Covid-19 de musea in Tokyo een jaar geleden rond deze tijd gesloten. Gelukkig kon dit jaar de expositie wel doorgaan.

Mijn inzending aan de expositie van de internationale sumi-e associatie

Ik heb bij deze organisatie een tweejarige opleiding gevolgd. Behalve de maandelijkse opdrachten, die in Japan gelukkig allemaal goedgekeurd zijn, was twee keer deelnemen aan de tentoonstelling een verplichting. Het certificaat heb ik ondertussen gehaald. De eerste keer dat ik mee heb gedaan met de expositie was in 2019. Ik heb toen een aanmoedigingsprijs gewonnen met mijn ‘7 goden van geluk’.

Het is iedere keer weer lastig om te bedenken wat ik ga maken. Het grote blanco vel rijstpapier staart je aan. Deze keer heb ik een steenuil gemaakt. Je zet het niet in een keer neer. Ik heb heel veel steenuiltjes gemaakt voordat ik tevreden was.

steenuil op de expositie van de internationale sumi-e organisatie

Video van de expositie

Voor buitenlanders is het moeilijk om naar Japan te reizen en is het lastig om de expositie van de internationale sumi-e associatie te bezoeken. De organisatie heeft daarom dit jaar foto’s en een video van alle werken gemaakt, zodat we toch een indruk kunnen krijgen hoe het is geweest. In de volgende video kun je alle werken van de expositie zien. Vanaf 37:55 minuten zijn de inzendingen van Nederland te zien. En bij 38:45 minuten mijn steenuiltje.

Video van de 20ste expositie van de internationale sumi-e associatie

Hieronder nog een paar foto’s van voornamelijk de Nederlandse inzendingen.

Het blijft bijzonder dat in Japan mijn werk in een museum heeft gehangen. Vandaag was de laatste dag van de expositie van de internationale sumi-e associatie. Binnenkort wordt het werk teruggestuurd. Ik ga een mooi plaatsje bij mij aan de muur zoeken.

Foto’s en video: met dank aan de internationale sumi-e associatie

2 reacties op “Expositie van de internationale sumi-e associatie 2021”

  1. Beste Astrid,

    Wat een prachtige expositie zeg.Met jouw werkstuk hoor je er echt bij proficiat.Jij lijk mij het uitgesproken type om zoiets in ons land te organiseren.uiteraart doe ik graag mee als dat tenminste mag tussen al die dames.Vraagje bij Tai wa in Amsterdam heb ik enkele scrols gekocht maar het te beschilderen gedeelte is nogal klein 33bij 22c.m.Graag zou ik groter werken.Ik weet niet hoe ik aan grotere blanco scrols moet komen.Heb jij misschien een idee hoe ik aan een stuk of tien van die dingen kan komen?

    Groetjes en tot de volgende keer,

    Bamboe Frans.

    1. Hallo Bamboe Frans, hartelijk dank. Helaas is het veel te veel werk om zoiets te organiseren. Achter deze expositie zit een hele organisatie en in Japan is het normaal dat een groep in een museum kan exposeren. Dat doen ze in Nederland niet. Ook met de scrolls kan ik je niet verder helpen. Ze zijn in China te krijgen, maar met verzendkosten en invoerrechten worden ze wel erg kostbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.