Home » Blog » Prijs gewonnen met een bamboetekening bij Hmay Art Supply

Prijs gewonnen met een bamboetekening bij Hmay Art Supply

In 2017 heb ik voor de eerste keer meegedaan met een wedstrijd georganiseerd door Hmay Art Supplies. Ik ontdekte de wedstrijd op Facebook.

3e Hmay Art Supply Painting Competition – Lotus

Dit was de ‘3rd Hmay Art Supply Painting Competition’, dus de derde keer dat het georganiseerd werd. Het onderwerp was de lotus en ik ben toen geëindigd op de derde plaats met mijn opgerolde lotusbladeren en libelles.

Sumi-e Lotusbladeren met libelles by Astrid Menick

Ik mocht vier instructieboeken kiezen. Het mooiste vind ik nog het certificaat dat erbij zit.

Schilder een lotus en win een prijs

De derde prijs in de derde Hmay Art Supply wedstrijd

4e Hmay Art Supply Painting Competition – Pioenroos

Het jaar erop heb ik meegedaan met het onderwerp de pioenroos. Ik heb toen de eerste prijs gewonnen. Die bestond uit een prachtige hanko (stempel) en een professionele Chinese penselenset.

pioenroos Hmay Art Supply

Mijn pioenroos is eerste geworden in de vierde Hmay Art Supply wedstrijd.

5e Hmay Art Supply Painting Competition – Bamboe

Door de Corona-tijd heeft May een tijd geen wedstrijden georganiseerd. En ineens was er weer een wedstrijd. Met een van mijn favoriete onderwerp: de bamboe. Het enige verschil met de vorige keren was de voorwaarde dat je een adres moest hebben in de Verenigde Staten. Met deze wedstrijd kon je prijzen winnen die Hmay Art Supplies op de Amerikaanse Amazon aanbiedt. Het blijkt namelijk dat Amazon Europa niet rendabel is en Hmay Art Supply nu alleen via Amazon.com haar producten verkoopt. Nu heb ik familie in Amerika wonen en kan hun adres gebruiken. Dus ik doe gewoon mee.

Alleen was ik wat laat! De wedstrijd duurde maar twee dagen en ik herinnerde me pas op de tweede dag dat de wedstrijd begonnen was. De winnaar is degene met de meeste ‘vind ik leuk’ duimpjes. Dus voor mijn gevoel had ik al heel wat duimpjes gemist. Ik heb deze eenvoudige bamboe ingestuurd. ‘Hoe minder hoe beter’ zeg ik altijd maar.

bamboo bamboe in sumi-e

Mijn bamboe inzending is vijfde geworden in de vijfde Hmay Art Supply wedstrijd.

Tot mijn verbazing bleek ik toch in de prijzen te zijn gevallen. Ik heb de vijfde plaats gehaald en mocht iets uitzoeken voor $30.

Xuan-rijstpapier

Wanneer we in Nederland het Chinees xuan-rijstpapier kopen, is de kwaliteit vaak middelmatig. Maar bij gebrek aan beter ben ik er al vaak tevreden mee. Nu is Hmay Art Supply zelf een xuan-papierfabrikant uit Jing County Xuan City in de provincie Anhui (dit is de geboorteplaats van het xuan-papier). Zij produceren hoogwaardig xuan-papier (shuen-papier, rijstpapier) en bieden papierambachten en andere kunstvoorwerpen van superieure kwaliteit voor Chinese en Japanse kalligrafie en sumi-e-inktschilderingen.

Ik had al eerder via Amazon bij May xuan-papier gekocht en dat is echt van een veel betere kwaliteit dan ik gewend ben. Dus ik was snel klaar met het uitzoeken van mijn prijs. Het werd professioneel xuan-papier en voor $10,98 werd het gewoon naar mijn huis gestuurd, zonder extra invoerkosten of btw. Toen heb ik mezelf nog een cadeautje gegeven en 10 shikishi-borden erbij gekocht. Dit is rijstpapier dat al is opgeplakt, dus als je er iets moois op hebt gemaakt, kun je het gelijk ophangen. Het moet dan wel in een keer er goed opstaan. Ik had alles in een week in huis, maar de shikishi-borden moet ik nog uitproberen. Vertel ik nog wel een andere keer hoe dat bevalt.

 

 

2 reacties op “Prijs gewonnen met een bamboetekening bij Hmay Art Supply”

  1. Beste Astrid,

    Ik ben even stilgevallen zoals je gemerkt hebt. Zand in de motor zal ik maar zeggen,
    Het heeft met gezondheid te maken.

    Groetjes.

    Bamboe Frans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.