Filmtip: Beyond the Great Wave

‘British Museum Presents: Hokusai – Beyond the Great Wave’ is een documentaire; een exclusieve, persoonlijke blik op de tentoonstelling van het Britse Museum.

Een kunsttentoonstelling op het witte doek

Je kunt deze film bekijken bij jou in de buurt: Exhibition on screen biedt je exclusieve toegang tot gerenommeerde musea. Een mooie manier om een blik te werpen in het leven van de schilder en hoe dit zijn werk heeft beïnvloed. Gefilmd in Japan, Amerika en Engeland, richt de film zich op Hokusai’s werk. Het is een leven in de grote, bruisende metropool Edo, het moderne Tokio. Geïntroduceerd door kunstpresentator Andrew Graham-Dixon en met kunstenaars als David Hockney, Grayson Perry en Maggi Hambling, is dit de eerste Engelse biografie over Japans grootste kunstenaar.

Gebruikmakend van bijzondere close-ups en de revolutionaire 8K Ultra HD video technologie, worden Hokusai’s schilderijen en prenten onderzocht door vooraanstaande experts op het gebied van de digitale kunstgeschiedenis.

Het leven van Hokusai

Hokusai spendeerde zijn leven aan het bestuderen van zowel de ‘gewone mens’ als de natuurlijke en spirituele werelden, met als middelpunt de beroemde vulkaan Mount Fuji als beschermende aanwezigheid en potentiële bron van onsterfelijkheid. Hij maakte menige tragedie mee, werd ooit getroffen door de bliksem en leefde jaren in armoede, maar gaf nooit zijn constante streven naar de perfecte kunst op. Hokusai was een kunstenaar die Monet, Van Gogh en andere Impressionisten beïnvloedde, hij is de vader van de manga en tevens de enige schilder met zijn eigen emoji.

Een mooie anime over de dochter van Hokusai is via Internet te bekijken.

Te zien in verschillende bioscopen in het land in oktober en november 2017. Hopelijk dat deze film ook een keer op tv te zien is.

Laat een reactie achter

Solve : *
19 + 19 =


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.