Winkels met Oosterse schildersmaterialen

De meeste Chinese schildermaterialen zijn verkrijgbaar in een goed gesorteerde winkel voor kunstenaarsbenodigdheden, of in Chinese winkels. Voor je echter overgaat tot de aanschaf, is het verstandig om je cursusleider om advies te vragen welke (soort) materialen je nodig hebt of kunt gebruiken.

(Klik op de titel of de afbeelding om direct naar de webshop te gaan)

Ming Ya
Ming Ya Boekenwinkel

Aan de Geldersekade, in het hartje van Chinatown, dichtbij het Centraal Station van Amsterdam, vind je de eerste Chinese boekwinkel van Nederland, Ming Ya. Naast een ruime collectie aan Chinese boeken is er ook Chinese inkt, Chinese penselen, Chinese verf, rijstpapier en naamstempels te krijgen. De producten kunnen ook besteld en opgestuurd worden. Klik hier om direct de prijslijst te bekijken.

Ta-Hwa
Ta-Hwa: Chinese winkel in Amsterdam en Zandvoort
Traditionele Chinese schildermaterialen vind je bij Ta-Hwa. De penselen en andere schildersmaterialen komen direct van de vakhandel in China. Naast Chinese penselen kun je ook andere schildersmaterialen, zoals rijstpapier, inktstenen, inktblokken, blanco scrolls, blanco albums en kalligrafiesets kopen. De winkel vind je in Amsterdam (op de Bloemenmarkt) en in Zandvoort. Bestellen en laten opsturen is ook mogelijk.

De Kwast
De Kwast

De Kwast is een speciaalzaak in kunst en creativiteit. Bestellen kan online, maar in Oss en ‘s Hertogenbosch kun je ook de winkels bezoeken.

Martin Brinkhuis

Martin Brinkhuis
Speciaalzaak voor kunstschilders in Hengelo. Op dinsdag- en donderdagmiddag is de winkel geopend, maar je kunt gewoon via de website bestellen.

In Utrecht

In Groningen

Rijstpapier

Buitenlandse webshops

Bestel je iets via een webshop van buiten de EU, dan hangt het van de waarde van de bestelling af of je belasting moet betalen. Tot €22 (exclusief verzekerings- en verzendkosten) dan hoef je geen douanerechten of omzetbelasting af te dragen. 

Hebben de bestelde producten een waarde tussen de €22 en €150, dan hoef je geen invoerrechten te betalen. Maar je bent wel verplicht om 21% btw af te dragen.

Bij leveringen van €150 of meer betaal je zowel btw als invoerrechten. Die douanerechten variëren per productsoort. Zie daarvoor dit overzicht van de Belastingdienst.

  • Man Luen Choon is een winkel in Oosterse kunstenaarsbenodigdheden. Ze leveren wereldwijd. De winkel in het centrum van Hong Kong zelf is het bezoeken waard (ze zitten op de tweede verdieping).
  • Hmay Art Supply is een van de grootste online Xuan-papierwinkels. Ze verkopen ook andere materialen voor sumi-e en Oosterse kalligrafie.
  • Inkston is een online webshop. Ze hebben alles wat je nodig hebt voor Oosters inktschilderen en kalligrafie.

Andere leuke winkels

Leuke winkels met producten uit het Verre Oosten, voor als je niet specifiek op zoek bent naar schildermaterialen.

  • Batsu is een winkel in Groningen en een webshop met van alles voor iedereen die geïnteresseerd is in de Japanse cultuur of op zoek is naar een mooi cadeautje.
  • ‘t Japans Winkeltje is sinds 1976 gevestigd aan de Nieuwezijds Voorburgwal te Amsterdam en vanaf het begin gespecialiseerd in bijzondere Japanse producten.
  • Hotsoup is een online webshop gespecialiseerd in thee en waren.
  • Ta-Hwa is al drie generaties lang gespecialiseerd in kunst en kunstnijverheid uit het Verre Oosten, met name China en Japan. Behalve een webshop hebben ze een winkel in Amsterdam en in Zandvoort.

Blijf op de hoogte. Wil je maandelijks de nieuwsbrief ontvangen?