Home » Blog » [Boek] Serie van Mei Ruo voor beginners

[Boek] Serie van Mei Ruo voor beginners

De serie ‘The Beginner’s Guide to Chinese Painting’ van Mei Ruo is een aanrader wanneer je begint met sumi-e of het Chinees penselschilderen. Voor als je meer wilt dan alleen maar de bamboe schilderen.

Naast ‘de Vier Heren’ (dat zijn de bamboe, chrysant, pruimenbloesem en orchidee) zijn er bloemen, insecten, vogels, dieren, groentes en fruit als thema. Deze onderwerpen kun je met eenvoudige streken maken. Mei Ruo legt in een serie van vijf boeken duidelijk uit hoe je dit moet doen. Deze boeken zijn vanuit het Chinees vertaald naar het Engels.

Een serie Chinees penseelschilderen voor de beginner

De serie ‘The Beginner’s Guide to Chinese Painting’ bestaat uit vijf boeken met de volgende onderwerpen in willekeurige volgorde:

  • Plum, Orchid, Bamboo and Chrysanthemum
  • Flowers
  • Birds and Insects
  • Vegetables and Fruits
  • Fram Animals and Pets

Is het nodig om de hele serie aan te schaffen?

Je kunt ze gewoon los van elkaar gebruikt. Aan het eind van ieder boek vind je een algemene uitleg over de materialen en hoe je de verschillende penseelstreken maakt.

Kun je deze boeken als zelfstudie gebruiken?

Als je weet hoe je de materialen moet gebruiken, is deze serie uitstekend geschikt om jezelf hierin verder te verdiepen door andere onderwerpen te schilderen. Per onderwerp wordt met foto’s stap voor stap uitgelegd hoe uiteindelijk tot het eindresultaat komt.

chinees penseelschilderen voor de beginner - wortel

De boeken bevatten prachtige afbeeldingen, waarbij in inkt is geschilderd en de kleuren met mate worden gebruikt, waardoor het veel lijkt op Japans inktschilderen.

chinees penseelschilderen voor de beginner - paprika

De uitleg is goed te volgen. Er wordt aangegeven wat goed is en waar men de fout in kan gaan.

chinees penseelschilderen voor de beginner - kersenbloesem

Wie is Mei Ruo

Mei Ruo is de vice-president van Shanghai Luwan Painting Academy en schildert al vanaf zijn 12de jaar. Zijn passie is Chinees schilderen, het lesgeven hierin en culturele communicatie hierover. Voor het schilderen is hij 9 keer naar Japan geweest.

Mei Ruo: The Beginner’s Guide to Chinese Painting

Jammer genoeg is deze boekenserie niet meer verkrijgbaar via de Nederlandse boekhandel of bij Bol. Je kunt nog wel het laatste boek als e-book (dus niet het echte boek) Chinese Brush Painting van Ruo Mei bij Bol kopen.

Deze boeken zijn nog wel via Amazon te koop.

Je kon boeken vaak goedkoper en zonder verzendkosten aanschaffen bij BookDepostory. Helaas zijn na de Brexit de prijzen omhoog gegaan. Verzending is nog steeds gratis. Je betaalt met PayPal of creditcard.

1 reactie op “[Boek] Serie van Mei Ruo voor beginners”

  1. Ik had al 2 boeken van mei ruo had nu die van birds and insect besteld. Bij bol.com is hij uitverkocht kon hem nog wel bij planteyn gorredijk bestellen. Deze leveren ook aan huis. Misschien een tip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.