Home » Blog » [Boek] Serie van Mei Ruo voor beginners

[Boek] Serie van Mei Ruo voor beginners

Ben je op zoek naar boeken waarin duidelijke uitleg wordt gegeven over Chinees schilderen voor beginners? De serie ‘The Beginner’s Guide to Chinese Painting’ is een aanrader. Deze serie is geschreven voor de beginnende schilder, die meer wilt dan alleen maar de bamboe schilderen.

Beginners van Chinees en Japans penseelschilderen hebben als onderwerpen naast ‘de Vier Heren’ (dat zijn de bamboe, chrysant, pruimenbloesem en orchidee) ook bloemen, insecten, vogels, dieren, groentes en fruit. Deze onderwerpen kunnen met eenvoudige streken geschilderd worden. Deze onderwerpen legt Mei Ruo in een serie van vijf boeken duidelijk uit. Deze boeken zijn vertaald in het Engels.

Een serie Chinees penseelschilderen voor de beginner

De serie ‘The Beginner’s Guide to Chinese Painting’ bestaat uit vijf boeken met de volgende onderwerpen in willekeurige volgorde:

  • Plum, Orchid, Bamboo and Chrysanthemum
  • Flowers
  • Birds and Insects
  • Vegetables and Fruits
  • Fram Animals and Pets

Is het nodig om de hele serie aan te schaffen?

De boeken kunnen los van elkaar gebruikt worden. In ieder boek staat achterin een algemene uitleg over de materialen en hoe de verschillende penseelstreken gemaakt worden.

Kun je deze boeken als zelfstudie gebruiken?

Als je weet hoe je de materialen moet gebruiken, is deze serie uitstekend geschikt om jezelf hierin verder te verdiepen door andere onderwerpen te schilderen. Per onderwerp wordt stap voor stap uitgelegd hoe uiteindelijk het geheel geschilderd kan worden.

De boeken bevatten prachtige afbeeldingen, waarbij in inkt is geschilderd en de kleuren met mate worden gebruikt, waardoor het veel lijkt op Japans inktschilderen.

De uitleg is goed te volgen. Ook wordt aangegeven wat goed is en waar men de fout in kan gaan.

Wie is Mei Ruo

Mei Ruo is de vice-president van Shanghai Luwan Painting Academy en schildert al vanaf zijn 12de jaar. Zijn passie is Chinees schilderen, het lesgeven hierin en culturele communicatie hierover. Voor het schilderen is hij 9 keer naar Japan geweest.

Mei Ruo: The Beginner’s Guide to Chinese Painting

Je kunt boeken vaak goedkoper en zonder verzendkosten aanschaffen bij BookDepostory. Je betaalt met PayPal of creditcard.

Of je schaft je boeken aan via Bol.com

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Check over een paar minuten je e-mail, om je aanmelding te bevestigen. Als je geen e-mail hebt ontvangen, kijk even of het bericht in je Reclame of Spam folder terecht is gekomen.

There was an error submitting your subscription. Please try again.

1 reactie op “[Boek] Serie van Mei Ruo voor beginners”

  1. Ik had al 2 boeken van mei ruo had nu die van birds and insect besteld. Bij bol.com is hij uitverkocht kon hem nog wel bij planteyn gorredijk bestellen. Deze leveren ook aan huis. Misschien een tip.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.