zwarte-inkt.nl, bij de KvK in Groningen geregistreerd als handelsnaam onder Living Your Destiny, gevestigd aan De Savornin Lohmanlaan 89, 9722 HE Gronngen, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens

Living Your Destiny / www.zwarte-inkt.nl
de Savornin Lohmanlaan 89
9722 HE Groningen

Astrid M. Menick is de Functionaris Gegevensbescherming van Living Your Destiny. Zij is te bereiken via astrid-apestaartje-zwarte-inkt.nl

Persoonsgegevens die wij verwerken

Living Your Destiny verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt.

Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Voor- en achternaam
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres

Als je deze site gebruikt verzamelen we ook technische informatie van jou, voor het optimaliseren van de site en om spam te voorkomen, zoals:

  • Het IP-adres
  • De naam van de browser die je gebruikt
  • Het besturingssysteem dat je gebruikt
  • De internetbrowser
  • Het soort device waarmee je verbinding maakt met de site
  • en andere surfgegevens

Social media

Als je social media functies gebruikt op onze site, is het mogelijk dat de leverancier van social media ons (volgens zijn beleid) informatie stuurt. Het kan bijvoorbeeld gaan om je naam, profielafbeelding, geslacht, vriendenlijsten en andere informatie die je ter beschikking hebt gesteld. Wil je dit niet? Verander dan de privacy-instellingen op je social media-account.

Als je aangeeft een artikel leuk te vinden, verschijnt dat artikel op je social media-account als je bent ingelogd. Als je op een webpagina terechtkomt die social media invoegtoepassingen gebruikt, stuurt je browser bepaalde informatie naar de aanbieder van jouw social media-account. Wij hebben geen zeggenschap over deze gegevensuitwisseling.

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via astrid-apestaartje-zwarte-inkt.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

Media

Als je afbeeldingen naar de website uploadt, let erop dat ingesloten locatiegegevens (EXIF GPS) niet wordt uploaden. Bezoekers van de website kunnen locatiegegevens downloaden en extraheren uit afbeeldingen op de website.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Living Your Destiny verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Het afhandelen van jouw betaling
  • Verzenden van onze nieuwsbrief en/of promoties
  • Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
  • Je te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
  • Om goederen of diensten bij je af te leveren
  • als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Living Your Destiny bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Naast de bovengenoemde doeleinden gebruiken wij deze gegevens ook voor analytische doeleinden.

Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

E-mailadres en voornaam in mailinglijst
Bewaartermijn: Gegevens ontvangen door inschrijving voor bv. een nieuwsbrief of een online cursus blijven bewaard zolang je jezelf niet hebt afgemeld. Mocht je je uit willen schrijven, dan kan dat via de link onderaan de mails die je hebt ontvangen.
Reden: Voor het versturen van e-mails.

Je persoonsgegevens worden opgeslagen in een mailingsysteem en dit gaat via de servers van ConvertKit. Meer informatie over het privacybeleid van Convertkit is hier beschikbaar.

E-mailadres en voornaam in reacties / comments / reviews op de website
Bewaartermijn: Reacties en reviews op de site blijven staan totdat je zelf ons opdracht geeft om deze te laten verwijderen. Mocht de informatie niet meer van toepassing zijn of gedateerd dan kunnen deze eerder verwijderd worden.
Reden: Om spam te kunnen herkennen en/of voorkomen.

Een anonieme string op basis van je e-mailadres (ook hash genoemd) kan aan de Gravatar-service worden verstrekt om te zien of je hiervan gebruik maakt. Het privacybeleid van de Gravatar-service is hier beschikbaar. Na goedkeuring van je reactie is je profielfoto zichtbaar voor het publiek bij jouw reactie.

E-mailadres en naam in contactformulier
Bewaartermijn: De informatie verstrekt via een contactformulier wordt voor een korte periode bewaard voor het verlenen van klantenservice en nooit voor marketingdoeleinden.
Reden: Om spam te kunnen herkennen en/of voorkomen.

Inloggegevens (gebruikersnaam, e-mailadres) in online-school
Bewaartermijn: zo lang als gebruik gemaakt wordt van de online-school.
Reden: Om toegang te verlenen tot besloten online cursussen en programma’s.

Factuur- en boekhoudgegevens en CRM-syteem
Bewaartermijn: Wanneer je een aankoop van een (digitaal) product of dienst (zoals een cursus of workshop) hebt gedaan, dan worden de verstrekte gegevens volgens een wettelijke verplichting (7 jaar op dit moment) bewaard.
Reden: Om aan al onze wettelijke verplichtingen te voldoen. Deze gegevens worden binnen 1 jaar na het verlopen van deze verplichting door ons verwijderd.

Bovenstaand termijn geldt, mits er voor ons verdere wettelijke verplichtingen bestaan om de gegevens langer te bewaren en/of beschikbaar te houden.

Delen van persoonsgegevens met derden

Living Your Destiny verstrekt uitsluitend aan derden en alleen als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Living Your Destiny gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Living Your Destiny gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden.

Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan.

Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Als je een reactie op onze site achterlaat, kun je ervoor kiezen om je naam, e-mailadres en website op te slaan in cookies. Deze zijn voor jouw gemak zodat je je gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen wanneer je een nieuwe reactie achterlaat.
Bewaartermijn: 1 jaar

Op deze website worden ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn bijvoorbeeld adverteerders en/of de sociale media-bedrijven. Hieronder een overzicht:

Cookie: Googly Analytics
Naam: _utma
Functie: Analytische cookie die websitebezoek meet
Bewaartermijn: 2 jaar

Ingesloten inhoud van andere websites

Artikelen op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, artikelen, enz.). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich op dezelfde manier als wanneer de bezoeker de andere website heeft bezocht.

Deze websites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, aanvullende tracking van derden insluiten en je interactie met die ingesloten inhoud bewaken, inclusief het traceren van je interactie met de ingesloten inhoud als je een account hebt en bent aangemeld bij die website.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Living Your Destiny en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar astrid-apestaartje-zwarte-inkt.nl.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek.

Living Your Destiny wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan door hier op deze link te klikken.

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Living Your Destiny neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via astrid-apestaartje-zwarte-inkt.nl

Wijzigingsrecht

Living Your Destiny behoudt zich het recht voor deze privacyverklaring te allen tijde en zonder kennisgeving vooraf te wijzigen. Elke verandering wordt kenbaar gemaakt op onze website.