Home » Blog » Schilder een lotus en win een prijs

Schilder een lotus en win een prijs

‘Schilder een lotus en win een prijs’, is een wedstrijd georganiseerd door Hmay Arts Supply. Nou ja, ik las het zo, maar er stond natuurlijk ‘Schilder de lotus en maak kans op een prijs.’ Wie is of zijn Hmay Art Supplies? Hmay Art Supply (HAS) is onderdeel van een familiebedrijf dat xuanpapier maakt en is gevestigd in China in de plaats Xuan. De plaats waar het echte xuanpapier vandaan komt! Bij HAS kun je meer dan alleen maar rijstpapier kopen. Ze leveren ook alle andere benodigdheden om Chinees / Japans inktschilderen en kalligrafie te kunnen beoefenen.

Extra kosten wanneer je materialen bestelt in China

Het grote nadeel van het bestellen in China is dat je vaak nog invoerrechten en BTW moet betalen. En je betaalt ook nog eens BTW over de verzendkosten.

  • Voor pakketjes met een waarde tussen de 22 en 150 euro. Hiervoor moet je nog omzetbelasting betalen. In de meeste gevallen is dit 21%.
  • Pakketjes met een waarde van meer dan 150 euro. Daar betaal je zowel douanerechten als omzetbelasting voor.
  • Naast de standaard tarieven brengen postbedrijven extra inklaringskosten in rekening. Dit zijn de kosten die ze maken, door jouw pakket bij de douane aan te melden. Deze kosten bedragen 13 euro (voor PostNL) en 17,50 euro voor EMS zendingen.

Ok, een heel verhaal, maar wel handig om te weten om niet voor onverwachte hoge kosten te komen staan.

Bestellen bij Chinese bedrijven via Europa

Maar er is goed nieuws, er is een manier om te voorkomen dat we hoge invoerrechten moeten betalen. Wanneer je iets bestelt via een land dat lid is van de Europese Unie, hoef je geen invoerrechten te betalen. Binnen de EU is er sprake van vrij verkeer van goederen. Je betaalt alleen BTW aan de leverancier. Nu zijn er steeds meer Chinese bedrijven die in een Europees land een depot hebben en van daaruit leveren.

Hmay Art Supply levert helaas niet meer via de Duitse Amazon site maar alleen via Amazon.com  gaat binnenkort meer leveren vanuit Duitsland via Amazon.de en je hoeft dan geen invoerrechten meer te betalen.

Schilderwedstrijd georganiseerd door Hmay Art Supply

De Chinese May Pan is verantwoordelijk voor de verkoop in het buitenland. Haar verhaal vind je hier. Als je iets wilt kopen, dan kun je haar van alles vragen. Ze is zeer behulpzaam en supervriendelijk. In het voorjaar en in het najaar organiseert zij een schilderswedstrijd waar iedereen aan mee kan doen. Een foto van je werk in sumi-e of Chinese stijl kun je via Facebook opsturen. Afgelopen maand oktober vond de 3de wedstrijd plaats en het onderwerp was ‘de Lotus’. Je had drie dagen de tijd om je werk in te dienen en in die drie dagen werd degene met de meeste ‘likes’ de winnaar.

Mijn ingezonden lotusschildering

Helaas had ik geen kant-en-klaar schilderij van de lotus liggen. Ik ben drie dagen zoet geweest met schilderen en iedere keer vond ik het niet goed genoeg. De laatste dag heb ik toch maar iets gekozen om mee te kunnen doen. Het zijn drie opgerolde, jonge lotusbladeren met libelles geworden. Hmmm, drie dagen en drie lotusblaadjes en ook nog de derde wedstrijd. Het getal drie komt wel erg veel voor. Niet zo vreemd dus dat ik de derde prijs heb gewonnen.

Sumi-e Lotusbladeren met libelles by Astrid Menick

Schilder een lotus en win een prijs

Met 152 ‘likes’ heb ik de derde plaats behaald en mocht, uit een serie over Chinees penseelschilderen, vier boeken kiezen. Maar de mooiste prijs is een onderscheiding, die ik erbij kreeg.

Schilder een lotus en win een prijs

En ben je benieuwd wat de andere winnaars gemaakt hebben? Klik dan hier.

Wil je op de hoogte blijven en maandelijks een nieuwsbrief ontvangen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.