Sumi-e cursus voor gevorderden

Nadat je de basiscursus Japans inktschilderen hebt gedaan kun je in principe alles schilderen. Zelf uitzoeken hoe je dit doet kan, maar het is handiger als je hierbij in een cursus uitleg en begeleiding krijgt. Daarnaast zijn er naast de basisstreken van Japans inktschilderen nog veel meer streken. Deze leer je gaandeweg in een vervolgcursus.

Wat leer ik in de sumi-e cursus voor gevorderden?

Je leert onderwerpen in koroku-hō (contour) en mokkotsu-hō (vrije) stijlen te schilderen en de ro-hō en zo-hō, (ook wel de sanbuko = 3 tonen inkt) penseelstreek. Technieken toepassen met hulpmiddelen zoals nikawa, perziksaplijm en aluin. Kortom verdieping voor als je meer wilt met Japans inktschilderen dan alleen de basispenseelstreken.

Rozenblaadjes in sanboku-hō streken

Rozenblaadjes op rijstpapier in sanboku-hō streken

De onderwerpen zijn gevarieerd. Elementen van het landschap en compositie in Japans inktschilderen komen ook aan de orde. En is er een bepaald onderwerp dat je graag wilt leren? Als het binnen het programma past, dan kan het zijn dat we die ook behandelen.

Wie kan meedoen aan de sumi-e cursus voor gevorderden?

Je kunt meedoen als je de basiscursus met de Vier Heren hebt gevolgd. De techniek volledig beheersen is nog niet nodig, dat leer je terwijl je blijft oefenen en bezig bent. Het belangrijkste is dat je Japans inktschilderen leuk vindt.

En voor wie is deze cursus niet geschikt?

Heb je de basispenseelstreken nog nooit of niet allemaal een keer gedaan? Weet je niet hoe je je penseel op Oosterse wijze vast moet houden of met drie kleuren kunt vullen? Helaas kun je nog niet meedoen. We gaan in deze cursus ervanuit dat je hiermee bekend bent. Je kunt wel meedoen met de Vier Heren – shikunshi 四君子

Praktische cursusinformatie

De sumi-e cursus voor gevorderden bestaat uit 8 lessen van twee uur en wordt op vrijdagochtend ‘bij mij aan de eettafel’ gegeven.

cursus sumi-e voor gevorderden

Verschillende streken om rotsblokken te schilderen.

Vrolijk en ontspannen

Door andere onderwerpen en de nieuwe manieren van werken, kom ik dichter bij mijn eigen speelsheid en creativiteit. ik vind dit leuker dan alleen maar zo secuur mogelijk nadoen.

Ik zou deze cursus zeker aanbevelen, omdat je van Japans penseelschilderen vrolijk en ontspannen kan worden en dat is wel fijn in deze tijd.

Marja

Het blijven oefenen van de basis

Nadat Kalpa gestopt is met lesgeven ben ik bij Astrid verder gegaan. Het blijven oefenen van de basis van sumi-e vind ik belangrijk. En het gaat iedere keer beter door de goede schilderinstrukties en een duidelijke uitleg.

Rineke Tim

Je kunt de cursus steeds weer volgen

Ik ben destijds via de volksuniversiteit met sumi-e begonnen. ik vind de ontspannen sfeer, de instructie, de begeleiding en de muziek erg fijn. Je kunt de cursus steeds weer volgen. Er worden uitbreidingen aan het onderwerp toegevoegd, zoals de pandabeer bij de bamboe.

Anne

In korte tijd een mooi resultaat met weinig middelen

Ik heb al eerder sumi-e-les gehad. Toch leer ik iedere keer weer meer door het oefenen van de technieken in combinatie met de juiste lichaamshouding. Je krijgt in korte tijd een mooi resultaat met weinig middelen. Je wilt steeds doorgaan.

Milly

Bij mij aan de eettafel

De Savornin Lohmanlaan 89
9722 HE Groningen

vrijdag 10.00 – 12.00 uur
januari 24, 31
februari 7, 14, 28 (21 geen les)
maart 6, 13, 20

Wat zijn de kosten?

Cursus van 8 lessen: €160,00 (excl. materialen, incl. hand-out, rijstpapier voor in de les en koffie/thee).

Extra materialen kunnen tijdens de eerste les worden aangeschaft.

Verrassing voor vroege betalers

Betaal voor 13 januari 2020, dan ontvang je in de eerste les een fukubukuro. Deze Japanse gelukstas is een soort van ‘goody bag’ en bevat iedere cursus andere handige hebbedingetjes.

Wanneer weet ik dat mijn inschrijving definitief is?

Na aanmelding krijg je een bevestigingsmail. Je bent pas verzekerd van een plaats als je betaling van het cursusgeld is ontvangen.

Het totale bedrag dient uiterlijk 10 dagen voor aanvang van de cursus te zijn overgemaakt naar IBAN-rekening NL14 KNAB 0258 4223 00 t.n.v. Living Your Destiny o.v.v. "sumi-e cursus". Tot 10 dagen voor aanvang is annulering zonder kosten.

Tijdig aanmelden en betalen is aan te raden in verband met volgeboekt raken of eventuele annulering van de cursus die anders wel door had kunnen gaan.

Aanmelden sumi-e cursus - januari - maart 2020

Voor de cursus van dinsdagavond en vrijdagochtend is de basiscursus als voorkennis nodig.
Laat hier even weten of je een beginner bent of wat je ooit eerder hebt gedaan met Orientaals inktschilderen.
met de algemene voorwaarden en ben op de hoogte van de privacyverklaring

Tevens ga ik ermee akkoord dat deze site mijn ingevulde informatie opslaat, voor het kunnen verwerken van mijn aanmelding.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.