Home » Blog » SumieTober 2018

SumieTober 2018

Maak 31 dagen iedere dag een sumi-e bij de SumieTober Challenge. De originele Inktober Challenge van Jake Parker heeft mij geïnspireerd om voor beoefenaars van sumi-e (letterlijk vertaald betekent het ‘inktafbeelding’) deze challenge te maken. En dit is de eerste keer dat we een sumietober challenge hebben! Doe je mee?

Iedereen kan meedoen met sumietober

Beginners en gevorderden zijn van harte welkom om mee te doen. Het doel van deze challenge is om je te helpen regelmatiger een inkttekening te maken. Je wordt hiervoor in de maand oktober iedere dag uitgedaagd om een inktafbeelding te maken.

De regels zijn simpel

  1. Maak een afbeelding in inkt (je mag zelfs met potlood een schets maken en heb je nog nooit eerder met penseel getekend, met stift mag ook)
  2. Deel het op social media of in de Facebook-groep
  3. Gebruik #zwarteinkt #sumietober en #sumietober2018 als je het op je eigen Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter etc. deelt
  4. Herhaal dit.

[bctt tweet=”Maak 31 dagen een sumi-e. Doe je ook mee met de #sumietober2018 challenge!”]

Voor iedere dag een woord ter inspiratie

Voor de absolute beginner

Je werk mag iets kleins zijn, maar ook iets groots. Wat jij zelf wilt. Op rijstpapier of op gewoon papier. Met penseel of fineliner. Het maakt niet uit. Als jij het maar met regelmaat doet.

Geen tijd?

Vind je iedere dag teveel, dan mag het ook om de andere dag of zelfs een keer in de week.

En je hoeft echt geen meesterwerk te maken. Juist door regelmatig te gaan tekenen of schilderen krijg je er meer handigheid in.

Deel je werk

In deze aparte Facebook-groep krijg je de ruimte om in besloten kring je werk te delen, feedback te krijgen en om te geven. Je maakt iedere dag een foto van wat je hebt gemaakt en plaatst dat dan. Natuurlijk mag je je werk ook op je Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter etc. delen. Oh ja, gebruik hashtags #zwarteinkt #sumietober en #sumietober2018 in de tekst die je erbij plaatst. Zo kunnen we je werk terugvinden.

Een mooi boekje

Het mooiste is om je 31 werken in een schetsboek of dummyboek te maken. Je hebt dan later iets moois om in terug te kunnen kijken. Zelf heb ik een al een tijdje een harmonicaboekje van rijstpapier in de kast liggen en die ga ik nu hiervoor gebruiken. Ik moet alleen de laatste week iets creatiefs verzinnen, omdat er geen 31 bladzijdes inzitten. Maar daar vind ik vast wel een oplossing voor.

Een mooie boekje voor de sumietober 2018 challenge
Harmonicaboekje van rijstpapier van 12 x 9 cm

Als je tot hier bent gekomen, vind je de informatie waarschijnlijk interessant. Maandelijks op de hoogte blijven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.