Workshop Origami

Dankzij het prachtige papier, kunnen beginnende origami-vouwers met weinig inspanning mooie vlinders of bloemen vouwen. Vouwers die wat verder zijn, kunnen zich wagen aan wat ingewikkelder patronen.

Tijdens de summerschool gaan we alle grondvormen leren en de daaruit ontstane modellen vouwen: bloemen, vlinders, geisha’s maar ook panda’s olifanten en vogels.

We maken kaarten maar ook corsages, vliegende vogels en springende kikkers. Ook als je weinig of geen ervaring hebt met vouwen maar wel geduld hebt en nauwkeurig kunt werken zal deze week een bijzondere ervaring worden!

workshop origami

Over Anne Hesseling

workshop origami door Anne Hesseling
Vouwen doe ik al sinds 1983. Toen ik voor het eerst het wonder van een vierkant papier, dat je tot driedimensionale vormen kunt vouwen zag, werd ik meteen enthousiast. Via de Origami Sociëteit Nederland volgde ik een aantal cursussen.

Diverse trainingen later en middels een jarenlang abonnement op het Japans origami tijdschrift de NOA, heb ik mij verder bekwaamd in origami.

In 2015 heb ik Japan bezocht en daar prachtig handgeschept papier gevonden. Terug in Groningen ben ik met hernieuwd enthousiasme en met nieuw opgedane ideeën, origamikaarten gaan maken.

Helaas is deze workshop niet doorgegaan.