Workshop Origami

Dankzij het prachtige papier, kunnen beginnende origami-vouwers met weinig inspanning mooie vlinders of bloemen vouwen. Vouwers die wat verder zijn, kunnen zich wagen aan wat ingewikkelder patronen.

Tijdens de summerschool gaan we alle grondvormen leren en de daaruit ontstane modellen vouwen: bloemen, vlinders, geisha’s maar ook panda’s olifanten en vogels.

We maken kaarten maar ook corsages, vliegende vogels en springende kikkers. Ook als je weinig of geen ervaring hebt met vouwen maar wel geduld hebt en nauwkeurig kunt werken zal deze week een bijzondere ervaring worden!

workshop origami

Over Anne Hesseling

workshop origami door Anne Hesseling
Vouwen doe ik al sinds 1983. Toen ik voor het eerst het wonder van een vierkant papier, dat je tot driedimensionale vormen kunt vouwen zag, werd ik meteen enthousiast. Via de Origami Sociëteit Nederland volgde ik een aantal cursussen.

Diverse trainingen later en middels een jarenlang abonnement op het Japans origami tijdschrift de NOA, heb ik mij verder bekwaamd in origami.

In 2015 heb ik Japan bezocht en daar prachtig handgeschept papier gevonden. Terug in Groningen ben ik met hernieuwd enthousiasme en met nieuw opgedane ideeën, origamikaarten gaan maken.

Informatie

Docent: Anne Hesseling
Dag: maandag 2 juli – vrijdag 6 juli 2018
woensdag geen les, optioneel extra workshop en/of excursie
Tijd: 10.00 – 16.00 uur
Kosten: €269 incl. 21% btw, koffie/thee en 4 x uitgebreide lunch.
Tevens inbegrepen alle standaardmaterialen. Bijzonder papier kan in de les aangeschaft worden.

Aanmelden

Roepnaam + Achternaam
Geef ter bevestiging nogmaals je e-mailadres.
Heb je al ervaring opgedaan? Geef onderaan bij 'opmerking of vraag' aan wat dat is.

Je inschrijving is pas definitief na betaling van het volledige bedrag op het rekeningnummer dat in de bevestiging staat vermeld.

Is je betaling op 22 juni 2018 nog niet ontvangen, dan kan jouw plek doorgegeven worden aan de eerstvolgende persoon op de reservelijst. Wacht daarom niet te lang met betalen.

Bij onvoldoende deelnemers gaat de workshop niet door. In dat geval, of in het geval van een tijdige afmelding ontvang je het volledige bedrag terug. Wil je als deelnemer de workshop annuleren, dan kan dat tot uiterlijk twee weken voor aanvang van de workshop. Bij afmelding minder dan twee weken voor de start van de workshop is restitutie niet meer mogelijk. Je kunt wel iemand zoeken die jouw plaats inneemt. Geef dit wel van te voren door.

Bij shodô en sumi-e maak je gebruik van eigen materialen. Wat je nog niet hebt kan de eerste dag bij de docent aangeschaft worden.

Wanneer je op de woensdag meedoet met een workshop en/of excursie, dan komen er extra kosten bij. Dat bedrag kun je tijdens de Summerschool contant betalen.