Welkom bij Zwarte Inkt

Op deze site is van alles te zien. Wil je meer weten over Japans inktschilderen of de Japanse kalligrafie? Ben je alleen nieuwsgierig of ben je net begonnen met het schilderen in zwarte inkt? Heb je sumi-e in Groningen geleerd of ergens anders? Het maakt niet uit. Deze website heb ik voor jou gemaakt. Tijdens het ontdekken van sumi-e ben ik namelijk veel informatie tegengekomen en wil dit via deze website delen.

Het idee ontstond toen ik net begon met sumi-e schilderen en overal op Internet handige informatie en kennis vond. Misschien kon dit ook wel interessant zijn voor anderen? Er is zelfs zoveel informatie, dat ik lange tijd bezig ben om deze site te maken en nog lang niet klaar ben met deze site. Om mijn perfectionistisch gedrag af te leren heb ik het voor mezelf goed gevonden dat ik gewoon begin, zonder volledig te zijn. Dat is best moeilijk, maar als jij als bezoeker dat weet, is het ook niet zo erg. Het kan dus zijn dat je de volgende keer weer terugkomt en de site weer iets anders eruit ziet, of dat de informatie op een andere plek terug te vinden is. Op deze pagina kun je het merendeel terugvinden. Oh ja, wanneer op deze website de term sumi-e wordt gebruikt, is het meestal ook van toepassing op Chinees schilderen of de traditionele Oost-Aziatische schildertechnieken uit Korea of Vietnam.

Oh jee, er is van alles te zien over sumi-e. Waar begin ik?

Hier is een soort van plattegrond.

  • Mijn blog met verhalen over dingen die met zwarte-inkt te maken hebben.
  • Wil je de basistechnieken leren of een workshop volgen, dan kun je bij Workshop & Cursus kijken waar je aan mee kunt doen.
  • Wil je materialen aanschaffen, de materialen om te beginnen kunnen bij mij aangeschaft worden. Wil je meer, dan kun je hier een paar winkels vinden.
  • Neem een kijkje op mijn boekenplank en zie welke boeken over sumi-e of Chinees schilderen ik lees en gebruik. Bestel je een boek via een link op deze website, dan krijg ik een kleine vergoeding, die ik weer kan gebruiken voor het in stand houden van deze website.
  • Beheers je de sumi-e basistechnieken, dan kun je bijna alles schilderen. En met de hulp van de vele video’s op YouTube wordt het nog een stuk eenvoudiger.
  • Inspiratie, voorbeelden en nieuw ideeën, meer dan genoeg te vinden op Internet. Hier een verzameling wat ik tot nu toe gevonden heb.
  • Verder heb ik onder het kopje Over Sumi-e meer achtergrond en informatie over de materialen, hulpmiddelen en technieken staan.

Waar kun je nog meer met mij in contact komen?

Ik kan, met soms van die periodes dat ik even met iets anders bezig ben, aardig actief zijn op sociale netwerken.

Ik hoop dat je aan sumi-e net zoveel plezier mag beleven als ik doe.
En ik ben blij dat je hier bent.

Leuk als je hieronder een reactie achterlaat.

Met creatieve groet,
Astrid Menick

En voor nu… veel plezier, inspiratie en creativiteit!

4 reacties op “Welkom bij Zwarte Inkt”

  1. Hoi,Ik ben Bamboe Frans Jk verdiep mij in het bamboeschilderen in de Chinese traditie.dat doe ik pas een jaartje of twintig. Met internenet heb ik niets.Waarschijnlijk leef ik in een iets andere wereld.Dit wat ik nu zit te doen kost mij al moeite.Ik schilder alleen bamboe.Als je iets goed wil doen dan moet je specialiseren is mijn idee.Ik heb ook een club opgericht van bamboeschilders.De naam van dit college is TAO.Het vervelende is dat ik het enige lid ben,ik kan niemand vinden met een passie voor de Bamboe.Mocht je denken wat saai om alleen maar bamboe te schilderen dan heb je het mis.Vraag,Graag zou ik de beschikking hebben over weinig absurberend rijstpapier maar ik kan ergewoon niet aan komen.Weet jij iets?Jammer dat het kader nu al vol is.Lieve groetjes.Bamboe Frans. O,wat leuk.Ik merk dat hetkadertje meer ruimte biedt Iets over me zelf dan maar.Ik ben beeldend kunstenaar,opgeleid aan de Kon.Academie van Beeldende kunst in Den Haag.Ik was geruime tijd docent esthetische voorming en creative vakken.Nu heb ik geen zin meer om je nog langer te vermoeien met mijn geschrijf.misschien tot een volgende keer.Groetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.